"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Απάντηση της Υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ι. Κουτσούκου σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας στην εγκύκλιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
Αθήνα, σήμερα στις 5 Μαρτίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.08΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Ζ΄ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.
Εισερχόμαστε στη συζήτηση των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
Τώρα θα συζητηθεί η τρίτη με αριθμό 1152/26-2-2018 επίκαιρη ερώτηση πρώτου κύκλου του Βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Ιωάννη Κουτσούκου προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Χωρίς πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας η Εγκύκλιος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από 1-5-2018».
Στην ερώτηση θα απαντήσει η Υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου.
Τον λόγο έχει ο κ. Κουτσούκος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Μαύρα μάτια κάναμε να σας δούμε, κυρία Υπουργέ. Μας έχει συνηθίσει ο κ. Τσακαλώτος να έρχεται μια φορά τον χρόνο, μας πάτε κι εσείς πίσω με συνεχείς αναβολές. Εν πάση περιπτώσει, χαίρομαι που είστε εδώ και περιμένουμε να μας δώσετε μια απάντηση επί της ουσίας.
Κυρία Υπουργέ, με τον τελευταίο μνημονιακό σας νόμο, τον ν. 4512/2018, στο άρθρο 405 επεκτείνατε πλέον τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, στις ΔΟΥ. Τώρα δεν υπάρχει διαδικασία προστασίας πλέον για κανέναν. Με βάση το πλαίσιο που θεσπίσατε, θα πηγαίνει ο κλητήρας και θα λέει «Κύριε, το σπίτι σου εκποιήθηκε μέσω της διαδικασίας ηλεκτρονικού πλειστηριασμού».
Ενώ ξέρουμε ποιες είναι οι προθέσεις σας και τι προβλήματα θα συναντήσει ο κάθε φουκαράς που χρωστάει στο δημόσιο, σας έχουμε καταθέσει από τις αρχές Δεκέμβρη πρόταση νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, την οποία δεν ξέρουμε πού την έχετε παραπέμψει. Στη Βουλή δεν την έχετε φέρει. Είναι τυπικό σας καθήκον, πέρα από το ουσιαστικό, να τη συζητήσουμε. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να πάρετε μέτρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τώρα που θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από 1η Μαΐου, όπως λέει ο νόμος και από τις ΔΟΥ.
Θέλω να σας θυμίσω, κυρία Υπουργέ, ότι εμείς οι κακοί, που ο κ. Τσίπρας μας έλεγε ότι θα δώσουμε «κάθε σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», είχαμε την πρόνοια, πρώτον, να θεσπίσουμε τον ν. 3869/2010, ο οποίος όμως απαιτεί μια δικαστική διαδικασία.
(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Και επειδή ξέραμε ότι ο κάθε φτωχός και ανήμπορος δεν είναι εύκολο να προσφεύγει στα δικαστήρια, είχε εκδώσει ο αρμόδιος Υπουργός τότε μια εγκύκλιο στις                 12-5-2010, την ΠΟΛ 1055, η οποία έλεγε ότι ο έφορος δεν θα προβαίνει στη διαδικασία του πλειστηριασμού, αν το εκπλειστηριαζόμενο είναι πρώτη κατοικία.
Εμείς, λοιπόν, οι κακοί, είχαμε την πρόνοια αυτή. Μάλιστα, βγήκε και ένα φιλικό σας έντυπο προ καιρού και το έκανε πρωτοσέλιδο: «Ορίστε», λέει, «πώς προστατεύεται η πρώτη κατοικία». Αναφερόταν στη δική μας εγκύκλιο. Εσείς ήρθατε στη συνέχεια, βγάλατε την εφαρμοστική εγκύκλιο του ν. 4512 και δεν έχετε καν την αναφορά στην ΠΟΛ 1055, που καθιστά τον έφορο υπεύθυνο να μην προχωρήσει σε διαδικασία πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας.
Αυτό είναι το αντικείμενο, λοιπόν, της επίκαιρης ερώτησής μου και περιμένω εγώ και χιλιάδες άλλες που χρωστούν στο Δημόσιο -μια και δεν έχετε προχωρήσει ούτε στις εκατό δόσεις που σας έχουμε πει ούτε σε άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις- μια απάντηση, που πιστεύουμε να είναι ουσιαστική.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστώ, κύριε συνάδελφε.
Κυρία Υπουργέ, έχετε τον λόγο.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ (Υφυπουργός Οικονομικών): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Με τη διάταξη του Υπουργείου μας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προβλέπεται ρητά πλέον και για τη διοικητική εκτέλεση η διενέργεια πλειστηριασμών αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων. Οι τροποποιήσεις αυτές εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της εναρμόνισης του δικαίου, της διοικητικής με την αναγκαστική εκτέλεση.
Επίσης, με την ίδια ρύθμιση προβλέφθηκε ότι από την 1η Μαΐου 2018 οι πλειστηριασμοί θα γίνονται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, ανεξάρτητα από τον χρόνο επιβολής της κατάσχεσης ή του χρόνου έκδοσης του προγράμματος πλειστηριασμού. Με τον τρόπο αυτό επιτεύχθηκε η εναρμόνιση του ΚΕΔΕ με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας όσον αφορά στις διαδικασίες και κυρίως τον τρόπο διενέργειας των πλειστηριασμών, δηλαδή ηλεκτρονικά. Συνεπώς, ενισχύθηκε η διαφάνεια. Πλέον αποφεύγονται φαινόμενα αθέμιτων παρεμβάσεων και στημένων πλειστηριασμών και εξασφαλίστηκε η καλύτερη προάσπιση των δημοσιονομικών συμφερόντων της χώρας.
Θα ήθελα εδώ να τονίσω ως προς την αναφορά που κάνατε στην ΠΟΛ 1055/2010, ότι προβλέφθηκε ρητά ότι στην περίπτωση που συντρέχει σπουδαίος λόγος, παραδείγματος χάριν όταν πρόκειται για ακίνητο οφειλέτη, το οποίο αποτελεί αποδεδειγμένα την κύρια και μοναδική κατοικία και η οποία καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες στέγασης του πολίτη, οι προθεσμίες έκδοσης προγραμμάτων πλειστηριασμού ακινήτων, δεν τηρούνται κατόπιν αιτιολογημένης έκθεσης του προϊσταμένου της αρμόδιας ΔΟΥ. Αυτό σαφώς εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να ισχύει, ανεξαρτήτως του τρόπου διενέργειας του πλειστηριασμού, είτε είναι φυσικός είτε ηλεκτρονικός.

Με την ίδια ρύθμιση ορίστηκε ρητά ότι και στο δίκαιο της διοικητικής εκτέλεσης εφαρμόζονται τα οριζόμενα στην παράγραφο 8 του άρθρου 959 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αναφορικά με τον χρόνο διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ λήφθηκε και πρόνοια για την περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να οριστεί συμβολαιογράφος του τόπου εκτέλεσης στο πρότυπο των νέων διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Αποσαφηνίσθηκε, επίσης, προς άρση οποιασδήποτε αμφιβολίας με ρητή, πλέον διατύπωση στον νόμο, ότι πέραν των κινητών και στην περίπτωση πλειστηριασμού ακινήτων, η σύνταξη προγράμματος πλειστηριασμού μπορεί να ανατεθεί από τον προϊστάμενο της επισπεύδουσας υπηρεσίας σε δικαστικό επιμελητή και αυξήθηκε ο χρόνος κοινοποίησης του προγράμματος πλειστηριασμού σε σαράντα ημέρες πριν τον πλειστηριασμό από είκοσι ημέρες που ήταν πριν. Βέβαια, καταργήθηκαν οι αναχρονιστικές διατυπώσεις δημοσιότητας όπως τοιχοκόλληση, δημοσίευση σε εφημερίδα και έχουμε πλέον τη διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσίευσης των περιλήψεων προγραμμάτων πλειστηριασμού.
Θα πρέπει να τονίσω για μια ακόμα φορά ότι δεν γίνονται μαζικοί πλειστηριασμοί κατοικιών από το Δημόσιο. Το 2017 πραγματοποιήθηκαν οκτώ πλειστηριασμοί σ’ ολόκληρη την επικράτεια, τέσσερις στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και τέσσερις στην Περιφέρεια Πειραιώς. Η ρύθμιση στην οποία αναφέρεστε είναι νομοθετικού χαρακτήρα.
Αναλυτικότερα, η ρύθμιση του Υπουργείου μας έχει δύο βασικούς στόχους: Πρώτον, την εναρμόνιση του ΚΕΔE με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκειμένου το καθεστώς της διοικητικής και της αναγκαστικής εκτέλεσης να είναι ένα, σαφώς προσδιορισμένο και χωρίς «παραθυράκια» που δημιουργούν ανασφάλεια και άγχος στους πολίτες και, δεύτερον, την υιοθέτηση της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και στο Δημόσιο, προκειμένου να αποφευχθούν στημένοι πλειστηριασμοί και να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των πολιτών και της χώρας.
Κύριε Πρόεδρε, επιφυλάσσομαι για τα υπόλοιπα στη δευτερολογία μου.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστούμε, κυρία Υπουργέ.
Κύριε Κουτσούκο, ορίστε, έχετε τον λόγο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Αυτό ακριβώς είπα και εγώ, κυρία Υπουργέ, ότι δηλαδή εναρμονίσατε τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για τις ΔΟΥ από εδώ και πέρα. Μπορεί, όπως είπατε, να μην είχαμε μαζικούς πλειστηριασμούς μέσα στο 2017, αλλά από 1η Μαΐου –δεν ξέρω τι έχετε πάθει με αυτήν την ημέρα που συμβολίζει τους αγώνες της εργατικής τάξης, ήσασταν στο Χίλτον την 1η Μαΐου του 2017, αντί να διαδηλώνετε για να κλείσετε τη συμφωνία του συμπληρωματικού μνημονίου- θα εφαρμοστούν οι πλειστηριασμοί από τις ΔΟΥ και δεν υπάρχει καμμία προστασία της πρώτης κατοικίας μ’ αυτήν την εναρμόνιση.
Φοβάμαι ότι αυτό που παρακολουθούμε τώρα να γίνεται με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, θα γίνει και μεθαύριο.
Μπορεί να μας είπατε, κυρία Υπουργέ, ότι ισχύει η ΠΟΛ 1055, στην οποία εγώ αναφέρθηκα, η οποία με σαφήνεια προστατεύει και τον έφορο έναντι παράβασης καθήκοντος και λέει ότι πρέπει να εξετάζει εάν πρόκειται περί πρώτης κατοικίας. Μας είπατε τώρα ότι ισχύει προφορικά. Διαβάζω την εγκύκλιο ΠΟΛ 1017/ 1η Φεβρουαρίου 2018, την οποία εκδώσατε σε εφαρμογή του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, δηλαδή του ν. 4512/2018 και συγκεκριμένα της παραγράφου 1 του άρθρου 405. Δεν έχει καμμία μα καμμία αναφορά. Θέλετε να την αντιπαραβάλουμε; Θα φάμε τον χρόνο μας. Εάν, λοιπόν, υπήρχε πρόνοια, θα το γράφατε, γιατί ξέρετε ότι ο νεότερος νόμος και η νεότερη εγκύκλιος καταργεί την προηγούμενη.
Άρα, αν θέλετε να σοβαρευτούμε και να δώσουμε ένα μήνυμα, θα δεσμευτείτε εδώ σήμερα ότι θα κυκλοφορήσει συμπληρωματική εγκύκλιος που με βάση τού πώς καθορίζεται η πρώτη κατοικία, θα εξαιρείται από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Αν δεν το κάνετε αυτό, πάει να πει ότι κοροϊδεύετε για άλλη μια φορά τον κόσμο.
Τον κοροϊδεύετε, κυρία Υπουργέ, διότι εάν θέλατε να λύσουμε το ζήτημα της προστασίας, θα είχατε φέρει να συζητήσουμε εδώ την πρόταση νόμου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.  Έχουν περάσει τρεις μήνες. Η πρόταση που καταθέτουμε δεν είναι καμμία λαϊκίστικου χαρακτήρα πρόταση, σαν αυτό που λέγατε εσείς «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και τώρα κάθε σπίτι μπορεί να πάει στα χέρια τραπεζίτη. Είναι μια πρόταση που έχει όριο τις 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία και όριο εισοδήματος, όπως και όριο καταθέσεων, για να μην προστατεύει τον κάθε μπαταχτσή.
Κατά συνέπεια, έχετε μια άλλη αντίληψη από εκείνη που έχουμε εμείς για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Νομίζετε ότι αυτές οι εναρμονίσεις που λέτε τώρα και είναι μνημονιακές δεσμεύσεις σας θα περάσουν «αβρόχοις ποσί». Όμως, πάρα πολύ σύντομα ο κόσμος θα καταλάβει τι ακριβώς τού έχετε ετοιμάσει. Επειδή, μάλιστα, νομίζετε ότι ζείτε σε συνθήκες καθεστώτος, όσο νωρίτερα το καταλάβετε για να προσαρμόσετε τη νομοθεσία, τόσο το καλύτερο.
Αν μου επιτρέπετε, κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να κλείσω με τούτο. Μιας και παρακολουθώ τα οικονομικά, αυτή η καθεστωτική πράξη που κάνατε σήμερα να ορίσετε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου σας επικεφαλής του ανεξάρτητου Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, δεν σημαίνει ότι έχετε πλέον υπερβεί κάθε όριο και έχετε μια αντίληψη η οποία λέει «είμαστε εξουσία και κάνουμε ότι θέλουμε»;
Κυρία Υπουργέ, αυτό πρέπει να το αφήσετε πίσω σας, αν θέλετε τουλάχιστον μεθαύριο να έχετε μια στοιχειώδη αξιοπιστία απέναντι σε όλους αυτούς που ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ πλέον, χωρίς να έχει καμμία κάλυψη, θα τους βγάλει στη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστούμε, κύριε Κουτσούκο.
Κυρία Υπουργέ, έχετε τον λόγο.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ (Υφυπουργός Οικονομικών): Κατ’ αρχήν, για τον Γενικό Γραμματέα που αναφερθήκατε, να πω ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κατέθεσε τα απαραίτητα …
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Είναι κυβερνητικό στέλεχος.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ (Υφυπουργός Οικονομικών): Όλοι έχουμε κάποια προηγούμενη υπηρεσία. Δεν έχει καμμία σημασία αυτό. Κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Είναι αξιόλογος επιστήμονας. Το απέδειξε εξάλλου όλο το προηγούμενο διάστημα στη διοίκηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, oπότε δεν μπορούμε να του επιρρίψουμε κανένα θέμα.
Όσον αφορά την επίκαιρη ερώτηση που κάνατε, στόχος της Κυβέρνησης, αλλά και του Υπουργείου, είναι η ενίσχυση της διαφάνειας και η αποφυγή φαινομένων αθέμιτων παρεμβάσεων και στημένων πλειστηριασμών, καθώς και η εξασφάλιση της προάσπισης των δημοσιονομικών συμφερόντων της χώρας.
Όσον αφορά για την 1η Μαΐου, ναι, θα ξεκινήσουν και θα εφαρμοστούν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, κύριε Κουτσούκο, αλλά θα εφαρμοστούν οι πλειστηριασμοί για στρατηγικούς κακοπληρωτές. Ουσιαστικά οι προϋποθέσεις για την εκκίνηση της διαδικασίας του πλειστηριασμού δεν επηρεάζονται με οποιονδήποτε τρόπο από τη συγκεκριμένη ρύθμιση.
Όπως προανέφερα, το 2017 πραγματοποιήθηκαν οκτώ πλειστηριασμοί, τέσσερις στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης, τέσσερις στην περιφέρεια Πειραιώς. Σε καμμία περίπτωση δεν καταδεικνύεται η μη προστασία της κύριας και μοναδικής κατοικίας. Αυτό που καταδεικνύεται είναι πως εμείς εξαντλούμε όλα τα άλλα μέτρα πριν φτάσουμε σε αυτά και σαφώς το δημόσιο θα κινήσει διαδικασία έκδοσης προγράμματος πλειστηριασμού, μόνο εφόσον κρίνει ότι η διαδικασία αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντά του και θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του με αυτόν τον τρόπο, όπως εξάλλου γινόταν ανέκαθεν και θα συνεχίσει να γίνεται από εδώ και πέρα.
Σε μια κρίσιμη εποχή για τα δημοσιονομικά, αλλά και τα κοινωνικά συμφέροντα της χώρας, με τον συγκεκριμένο νόμο ήρθαμε απλά και μόνο να εναρμονίσουμε δύο παρόμοιες διαδικασίες, μετατρέποντάς τες, μάλιστα, σε ηλεκτρονικές, με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται για το αδιάβλητο και την καθαρότητά τους.
Όσον αφορά στην ΠΟΛ 1017/2018 -την οποία αναφέρατε στην επίκαιρη ερώτησή σας- εγκύκλιο του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, θα πρέπει να σας αναφέρω ότι με τη νέα αυτή εγκύκλιο δίνονται απλά οδηγίες για την ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων περί ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και καμμία άλλη τροποποίηση δεν επέρχεται στο ήδη υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο των πλειστηριασμών.
Ως εκ τούτου, η ΠΟΛ 1055/2010 εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να ισχύει, ανεξαρτήτως του τρόπου διενέργειας του πλειστηριασμού. Άλλωστε, δεν τροποποιήθηκε το τρίτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 41 του ΚΕΔΕ, στο οποίο προβλέπεται η ανωτέρω αναφερόμενη εξαίρεση από τις προθεσμίες έκδοσης προγράμματος πλειστηριασμού.
Τέλος, θα ήθελα να τονίσω και κάτι ακόμα. Ο ΚΕΔΕ αποτελεί μέρος της έννομης τάξης μας ήδη από το 1974, γιατί καμμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν μπήκε στη διαδικασία να τον τροποποιήσει, να προστατέψει την πρώτη κατοικία του οφειλέτη, γιατί καμμία μεταπολιτευτική κυβέρνηση των «χρυσών» εποχών δεν έκρινε σκόπιμο να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολιτών αυτής της χώρας από το κακό δημόσιο.
Εμείς απαντάμε σε όλα αυτά τα νούμερα με έργα. Έντεκα πλειστηριασμοί το 2016, οκτώ πλειστηριασμοί το 2017 για μεγαλοοφειλέτες και με πάγια τακτική να εξαντλούμε όλα τα άλλα μέτρα πριν φτάσουμε σε αυτά. Επαναλαμβάνω ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα αλλάξει με την καινούργια διαδικασία.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστώ, κυρία Υπουργέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ