"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.. Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το έτος 2023 δεν θα είναι πια εδώ αλλά εδώ(http://politikinewsaaa.blogspot.com) ως "Η Χρήσιμη Εφημερίδα!!. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:

https://politikinewsaaa.blogspot.gr/

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ η λειτουργία του παρόντος Ιστολογίου ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: https://politikinewsaaa.blogspot.gr/ ATTENTION!!! NEW ADDRESS for politikinews:https://politikinewsaaa.blogspot.gr/
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

OIKONOMIKO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:εγκαίνια νέου κτιρίου

  Αθήνα, 23 Μαΐου 2017

Εγκαίνια νέου κτηρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας



Τελέστηκαν σήμερα, 23 Μαΐου 2017, τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, παρουσία μελών της πολιτικής ηγεσίας και του Δημάρχου Αθηναίων.

Το νέο κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, επί των οδών Τροίας 2, Σπετσών και Κιμώλου. Το οικοδόμημα, συνολικής κάλυψης 6.000 τμ, αποτελείται από Αίθουσες Διδασκαλίας, Γραφεία, Αίθουσες Συνεδριάσεων,  Εργαστήρια, Αναγνωστήρια και Αρχειακούς χώρους.

Το Έργο, ύψους 10.500.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  της Περιφέρειας Αττικής, ως έργο του ΕΣΠΑ. Το ακίνητο παραδόθηκε πλήρως ανακαινισμένο, από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια εταιρία με την επωνυμία «ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ», σύμφωνα με το Κτιριοδομικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου και την κείμενη Νομοθεσία. Ο εξοπλισμός του κτηρίου με Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Έπιπλα και δικτυακές υποδομές αποτέλεσε συμπληρωματικό έργο συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.157.000 ευρώ, το οποίο ανέλαβε η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» με πιστώσεις που δόθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης: «Στην σχεδόν εκατονταετή λειτουργία του, το Ίδρυμα έχει αποτελέσει φάρο για την Παιδεία και την Επιστήμη και διακριτή ακαδημαϊκή εστία σύνδεσης της εκπαίδευσης με την οικονομία, την κοινωνία και την αγορά. Με την ακατάβλητη διαχρονική προσπάθεια των μελών της κοινότητάς του, έχει επιτύχει την αναγνώρισή του ως κέντρου επιστημονικής αριστείας και αστείρευτης πηγής πνευματικού πλούτου για τη χώρα μας»

Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του ΟΠΑ αναφέρθηκε στο πάγιο πρόβλημα της στέγασης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα θέμα για το οποίο ανέκαθεν μεριμνούσαν οι  Πρυτανικές Αρχές του: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης του Ιδρύματος, η βελτίωση,  η επέκταση και η αναβάθμιση των υποδομών του  συνιστούν αναγκαία συνθήκη. Το νέο αυτό κτήριο, αποτελεί ένα σημαντικό έργο για το Πανεπιστήμιό μας. Η υλικοτεχνική αρτιότητά του και η υψηλή ερευνητική-εργαστηριακή του υποδομή θα δώσουν σημαντική νέα ώθηση και έμπνευση στο επιστημονικό προσωπικό  και στους φοιτητές και, παράλληλα, θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίτευξη της αποστολής και στην υλοποίηση των στρατηγικών στόχων του Πανεπιστημίου».

Ο κ. Γιακουμάκης ευχαρίστησε τους φορείς που ενεπλάκησαν στην επιτυχή έκβαση του Έργου και κατέληξε στην ομιλία του, αναφερόμενος στην κοινωνική διάσταση της λειτουργίας του νέου κτηρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

«Φιλοδοξούμε να αποτελέσει η παρουσία μας στο κέντρο της πόλης, ως πνευματικού ιδρύματος και ως φάρου Γνώσης και Πολιτισμού, παράγοντα αναβάθμισης της κοινωνικής ζωής και της καθημερινότητας, ανάπλασης του δημόσιου χώρου και αποκατάστασης  του κάλλους της ιστορικής πόλης των Αθηναίων.

Η υποστήριξη των στρατηγικών στόχων ανάπτυξης του Πανεπιστημίου μας και η αναβάθμιση της περιοχής καθιστούν τη σημασία του παρόντος κτηρίου σημαντική και κρίσιμη όχι μόνο για το ίδιο το Πανεπιστήμιο αλλά και για την πόλη μας.»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απηύθυνε στη διάρκεια των εγκαινίων σύντομο χαιρετισμό, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καλείται να επιβεβαιώσει την ιστορία του σε μία από τις κρισιμότερες στιγμές για τη χώρα μας, κυρίως στον οικονομικό τομέα», χαρακτηρίζοντας μάλιστα το ΟΠΑ «εμβληματικό ανώτατο ίδρυμα της χώρας» και «υποδειγματικό δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η νέα κτιριακή υποδομή έρχεται να δώσει νέα ώθηση σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που διακρίνεται για τα προγράμματα σπουδών του, του διδάσκοντές του και τους αποφοίτους του».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γεώργιος Καμίνης στο χαιρετισμό του υπογράμμισε: «Εκπροσωπείτε την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα της προσήλωσης στην Ακαδημαϊκή αποστολή, την Ελλάδα που αντιστέκεται στην οπισθοδρόμηση και την ήσσονα προσπάθεια».

Ο Πρύτανης του ΟΠΑ κ. Εμμανουήλ Γιακουμάκης, ξενάγησε την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους προσκεκλημένους στους χώρους του νέου κτηρίου του Πανεπιστημίου.

Το ΟΠΑ φιλοδοξεί με τη λειτουργία του νέο κτηρίου του, να συνεχίσει αδιάκοπα να συμβάλλει, με τη δράση του και την προσφορά του, στις προκλήσεις της επιστήμης, της κοινωνίας και της οικονομίας.

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ 

ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΚΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΤΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΕΤΣΩΝ
Ομιλία Πρύτανη Εμμανουήλ Γιακουμάκη
Αθήνα, Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνει σήμερα ένα ακόμα βήμα προόδου στην μακρόχρονη πορεία του.
Μία πορεία που ιστορικά εκκίνησε με τον Γρηγόριο Μαρασλή, ως εμπνευστή και μέγα χορηγό, και τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ως ιδρυτή της τότε «Ανωτάτης Σχολής Εμπορικών Σπουδών» που σήμερα φέρει την επωνυμία «Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Ήταν το 1903, που ο ευεργέτης Γρηγόριος Μαρασλής, σε ηλικία 72 ετών, αποφάσισε να δωρίσει ένα τεράστιο για την εποχή ποσό (250.000 χρυσές δραχμές), με σκοπό την ίδρυση Εμπορικής Ακαδημίας στην Αθήνα «αναλόγου προς τας εν τη αλλοδαπή λειτουργούσας Εμπορικάς Ακαδημίας», όπως ο ίδιος ανέφερε.
Φαίνεται ότι ο Γρηγόριος Μαρασλής εμπνεύστηκε από το φωτεινό παράδειγμα προσφοράς του πατέρα του, δεινού εμπόρου και φιλόπατρι, που με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης είχε ιδρύσει, στις αρχές του 18ου αιώνα, στην Οδησσό, την Ελληνεμπορική Σχολή.
Δώδεκα χρόνια μετά το θάνατο του Γρηγορίου Μαρασλή, το 1919, ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος, κάλεσε στην Αθήνα τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Λωζάννης Γεώργιο Παγιάρ, και του ανέθεσε τη σύνταξη Οργανισμού για την ίδρυση και λειτουργία Ανωτάτης Εμπορικής Σχολής, κατά το πρότυπο της αντίστοιχης σχολής του Πανεπιστημίου της Λωζάννης. Με βάση την πρόταση Παγιάρ, και ως ακολούθημα της πρωτοβουλίας Βενιζέλου, δημοσιεύθηκε ο νόμος 2191/18-6-1920, με τον οποίο ιδρύθηκε η «Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Σπουδών».
Από την ίδρυσή του, η πορεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  συνοδεύει αδιάλειπτα την Ιστορία του Έθνους μας. Στην σχεδόν εκατονταετή λειτουργία του, το Ίδρυμα έχει αποτελέσει φάρο για την Παιδεία και την Επιστήμη και διακριτή ακαδημαϊκή εστία σύνδεσης της εκπαίδευσης με την οικονομία, την κοινωνία και την αγορά. Με την ακατάβλητη διαχρονική προσπάθεια των μελών της κοινότητάς του, έχει επιτύχει την αναγνώρισή του ως κέντρου επιστημονικής αριστείας και αστείρευτης πηγής πνευματικού πλούτου για τη χώρα μας. Την επιστημονική του ταυτότητα προσδιορίζουν οι τρεις Σχολές του: η Σχολή Οικονομικών Επιστημών, η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και η Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, με τους 12.000 περίπου ενεργούς φοιτητές τους.
Σε αυτούς τους επιστημονικούς τομείς, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέχει ηγετική θέση στη χώρα, και χαίρει υψηλής διεθνούς αναγνώρισης. Τα οκτώ του Τμήματα, που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών, τα διακεκριμένα Μεταπτυχιακά του Προγράμματα πλήρους και μερικής φοίτησης, καθώς και τα Διδακτορικά του Προγράμματα, συναποτελούν τα ειδοποιά εκείνα συστατικά στοιχεία που εξασφαλίζουν την κατάταξη του Ιδρύματός μας μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων διεθνώς.
Αποστολή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η παραγωγή και η διάδοση της γνώσης, σε τομείς που υπηρετούν την εθνική και τη διεθνή οικονομία και κοινωνία, και η διάπλαση υπεύθυνων πολιτών, ικανών να δημιουργήσουν, να προσφέρουν, να συμμετέχουν και να ηγούνται στο ευρύτερο διεθνές περιβάλλον.
Όραμά μας είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών να αποτελεί σταθερά διεθνώς αναγνωρισμένο  κέντρο αριστείας στις επιστήμες της Οικονομίας, της Διοίκησης και της Πληροφορίας, και να συμβάλλει, με τη δράση του και την προσφορά του, στις προκλήσεις της επιστήμης, της κοινωνίας και της οικονομίας. Για την υλοποίηση του οράματος αυτού, στη διαρκή αναπτυξιακή του πορεία, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  έχει ως βασικούς πυλώνες τις ιδρυματικές αξίες του: την Αριστεία, την Καινοτομία, την Εξωστρέφεια και την Κοινωνική Προσφορά.
Οι στρατηγικοί στόχοι του Πανεπιστημίου για τα επόμενα χρόνια είναι: η Αριστεία στην Έρευνα και την Εκπαίδευση, η παροχή υψηλής στάθμης προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών, η αξιοποίηση της παραγόμενης γνώσης, η ενεργός συμμετοχή του στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό περιβάλλον, η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών υψηλού κύρους και η εν γένει διεύρυνση της διεθνούς απήχησης και αναγνωρισιμότητάς του.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης του Ιδρύματος, η βελτίωση,  η επέκταση και η αναβάθμιση των υποδομών του  συνιστούν αναγκαία συνθήκη. Το νέο αυτό κτήριο, του οποίου η εξοχότητά σας τελεί τα εγκαίνια σήμερα, αποτελεί ένα σημαντικό έργο για το Πανεπιστήμιό μας. Η υλικοτεχνική αρτιότητά του και η υψηλή ερευνητική-εργαστηριακή του υποδομή θα δώσουν σημαντική νέα ώθηση και έμπνευση στο επιστημονικό προσωπικό  και στους φοιτητές και, παράλληλα, θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίτευξη της αποστολής και στην υλοποίηση των στρατηγικών στόχων του Πανεπιστημίου. Ταυτόχρονα, η καθημερινή παρουσία των φοιτητών και του επιστημονικού προσωπικού του Πανεπιστημίου στη συγκεκριμένη περιοχή, θα συντελέσει στην αναβάθμισή της. Ως εκ τούτου, τα δύο αυτά αμφίπλευρα οφέλη – η υποστήριξη των στρατηγικών στόχων ανάπτυξης του Πανεπιστημίου μας  και η αναβάθμιση της περιοχής αυτής του Κέντρου της Αθήνας – καθιστούν  τη σημασία του κτηρίου αυτού σημαντική και κρίσιμη, όχι μόνο για το ίδιο το Πανεπιστήμιο αλλά και για την πόλη μας.
Όπως είναι γνωστό, οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, στην πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα, στο μέσο μιας πόλης, η οποία μεταλλάσσεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Βιώνουμε τις δυσκολίες, παρακολουθούμε διαρκώς και  επισταμένα  τις επιπτώσεις της σοβαρής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και της δοκιμασίας που διέρχεται η χώρα, στην ευρύτερη των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος περιοχή. Είναι άμεσα ορατή η αλλοίωση της κοινωνικής σύνθεσης της περιοχής, η αύξηση της παραβατικότητας και η εμφάνιση κοινωνικών φαινομένων και παθολογιών που η θεραπεία τους θα απαιτήσει σημαντικό χρόνο. Όμως, αταλάντευτη επιλογή και απόφασή μας είναι να παραμείνουμε ένα Πανεπιστήμιο του κέντρου της πόλης των Αθηνών, ένας πυρήνας που λειτουργεί – και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί - ανασχετικά, στην υποβάθμιση του ιστορικού της κέντρου, στη διάλυση του κοινωνικού ιστού, στη διάχυση της παραβατικότητας. Φιλοδοξούμε να αποτελέσει η παρουσία μας στο κέντρο της πόλης, ως πνευματικού ιδρύματος και ως φάρου Γνώσης και Πολιτισμού, παράγοντα αναβάθμισης της κοινωνικής ζωής και της καθημερινότητας, ανάπλασης του δημόσιου χώρου και αποκατάστασης  του κάλλους της ιστορικής πόλης των Αθηναίων.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε
Στην επέκταση των εγκαταστάσεων μας σε αυτό το σύγχρονο κτήριο, πέραν της αγαθής τύχης, συνέβαλαν  με καθοριστικό τρόπο πρόσωπα, φορείς και υπηρεσίες, που έχω υποχρέωση να μνημονεύσω και να ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους του Πανεπιστημίου.
Θα ήθελα, λοιπόν, να απευθύνω ευχαριστίες:
·       Στον ομότιμο καθηγητή κ. Γρηγόριο Πραστάκο, επί πρυτανείας του οποίου δρομολογήθηκαν και  εκκίνησαν οι διαδικασίες απόκτησης του κτηρίου αυτού.
·       Στον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Γάτσιο, επί πρυτανείας του οποίου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες απόκτησης του παρόντος κτηρίου, εξασφαλίσθηκε η αναγκαία χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Αττικής και υλοποιήθηκε το έργο της ανακατασκευής του κτηρίου.
·       Στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, για την έγκριση αγοράς του ακινήτου, καθώς και για την ιδιαίτερη υποστήριξη που μας προσέφερε η τότε ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου κα Ιφιγένεια Ορφανού.
·       Στην Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα : στην περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, στον π. Περιφερειάρχη κ. Ιωάννη Σγουρό, στον Προϊστάμενο Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας κ. Δημήτριο Δρόση και στον π. Προϊστάμενο αυτής κ. Κωνσταντίνο Λέμα. Η συνδρομή τους υπήρξε καθοριστική για την χρηματοδότηση του έργου από πόρους του ΕΣΠΑ.
·       Στους νυν και πρώην Υπουργούς κυρίους Νίκο Χριστοδουλάκη, Χρήστο Σπίρτζη, Γιώργο Σταθάκη, και στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γεώργιο Δέδε, για τη χρηματοδότηση του εξοπλισμού του κτιρίου και της εγκατάστασής του.
·       Στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».
·       Στο Γραφείο Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων.
·       Στην εταιρία ΟΤΕ Ακίνητα Α.Ε, καθώς και στο σύνολο των εταιρειών που συνέπραξαν για την υλοποίηση του τεχνικό-κατασκευαστικού μέρους του έργου και ιδιαίτερα στους αρχιτέκτονες της ομάδας.
·       Στους εξωτερικούς Συμβούλους Μηχανικούς του Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα στον κ. Παναγιώτη Ταβανιώτη.
Και βέβαια, για το σημερινό αποτέλεσμα, συνέδραμαν ουσιαστικά, σε διάφορες φάσεις των διαδικασιών, Καθηγητές και υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Τα πρόσωπα αυτά είναι πολλά, αξίζει όμως να αναφέρουμε ξεχωριστά
·       Τους Καθηγητές κυρίους: Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο και Θεόδωρο Αποστολόπουλο,
·       Τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου
·       τους νομικούς της  Νομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου
·       Την Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης, κυρία Μαρία Κούρτη
Σε όλους αυτούς, καθώς και στους συνεργάτες τους, το Πανεπιστήμιο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του διδακτικού, του ερευνητικού και του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, που τα τελευταία χρόνια, έχουν επενδύσει χρόνο και ψυχή στην επιτυχία του εγχειρήματος αυτού.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι, στο πλαίσιο της διαχρονικής επιστημονικής παράδοσής του, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αυστηρή προσήλωση στην αποστολή του, θα συνεχίσει αδιάκοπα να ανοίγει δρόμους για την πρόοδο και την προκοπή της χώρας μας. Εφόδιο σημαντικό στην επιτυχία του στόχου μας  θα αποτελέσουν και οι υψηλής αισθητικής σύγχρονες κτηριακές υποδομές εντός των οποίων αναπτύσσεται ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον σεβασμού στην ελευθερία της σκέψης και του λόγου, όπου διεξάγεται η διδασκαλία και η έρευνα, και οικοδομείται η παιδεία της διάδοχης γενιάς. Με  γνώμονα αυτά τα δεδομένα θα επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε το νέο κτήριο που σε λίγο θα εγκαινιάσετε, καθιστώντας το  κοιτίδα Παιδείας και Πολιτισμού για τους φοιτητές, για το διδακτικό-ερευνητικό προσωπικό  και για την κοινωνία.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε
Η παρουσία σας, πέραν του ότι λαμπρύνει τη σημερινή εκδήλωση, συνιστά έμπρακτη έκφραση του σταθερού ενδιαφέροντός σας, ως της ανώτατης πολιτειακής αρχής της χώρας, για τα δρώμενα στο χώρο της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.
Παρακαλώ δεχθείτε τις πιο θερμές ευχαριστίες, τόσο εμού του ιδίου όσο και του Ιδρύματος που εκπροσωπώ – του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών -, για την υψηλή τιμή που μας κάνετε να τελέσετε σήμερα τα εγκαίνια του νέου μας κτηρίου.
Σας ευχαριστώ.










Tι είναι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της. Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε και στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε και πράττει το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε και οφείλει.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, δίνει βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στηρίζει τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημερώνει για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης –πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, είναι ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Είναι ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν τυγχάνει οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν έχει χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Τυγχάνει όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενεί ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη, πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και προχώρησε με μοναδική επιτυχία στην ηλεκτρονική παρουσία -με παγκόσμια εμβέλεια- της έκδοσης «ΑΘΥΒΟΛΕΣ 2003-2022», μια φιλόδοξη ΚΡΗΤΙΚΗ Πολιτιστική Παρουσία όχι μόνο για την Κρήτη, όχι μόνο για την Χώρα μας, αλλά όλη την Γη, όπου ζουν και αναπνέουν μοναδικά παιδιά της, οι Κρήτες και οι Κρήσσες της και ανθίζουν σαν λουλούδια τα Ήθη και τα Έθιμά της.

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκει, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

Acharnon Gordium Bond

Acharnon Gordium Bond
Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

AΡΘΡΑ «Αcharneon Gordium Bond» blog ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ στον ΔήμοΑχαρνών

1)ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: «..ως προς τη λειτουργία του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Αχαρνών»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_99.html

2)ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ"; ρωτούν ξανά και ξανά οι δημότες Αχαρνών!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

3)ΑΧΑΡΝΕΣ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ2007 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/2007.html

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ, προφίλ:

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_27.html

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αcharnes Gordium Bond:απάντηση σε αναγνώστη: -«Γιατί δεν υπάρχουν Εφημερίδες σε μια τόσο μεγάλη πόλη;»

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond.html

Πως κατασκευάζονται "ένοχοι" ..σενάρια απίστευτα..

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html


Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

"Acharnes Gordium Bond": απαντήσεις σε αναγνώστες

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_49.html

"Acharnon Gordium Bond":επερχόμενο άρθρο με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_14.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnes Gordium Bond:"Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΣ.." γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝAΚΗ σε ταλαίπωρο αναγνώστη

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharne-gordium-bond.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharneon Gordium Bond: απάντηση σε αναγνώστη για τον ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bondq.html

ΑΧΑΡΝΕΣ-Acharnon Gordium Bond:Άγνωστη έως σήμερα η μοίρα των ΚΟΙΝΣΕΠ που ιδρύθηκαν απο το δίδυμο "ΝΤΟΥΡΟΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharnon-gordium-bond_84.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ Ανοιχτή Επιστολή προς τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-Διοικητικού Συμβουλίου Αχαρνών με θέμα:"...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ από τον τ. Δήμαρχο κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟ"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/blog-post_80.html

Αcharnes Gordium Bond-Για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ "Σενάριο 1ο: Γράφει η σεναριογράφος Μ.Χ.Β"

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/charnes-gordium-bond-1.html

ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BLOG THΣ:Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

https://politikinews.blogspot.gr/2018/03/acharneon-gordium-bond-blog.html

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω και τώρα που καίγεται η Βαρυμπόμπη. Το ήξερα, το περίμενα. Οι καταπατητές της περιοχής που δρούν εδώ και δεκάδες χρόνια ανενόχλητοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν έχουν σταματημό, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.

Θέλοντας να πουλήσουν ό,τι ακόμα προλάβουν και ιδιαίτερα «ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» χωρίς συμβόλαια και νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήσουν ούτε ένα χλωρό φύλλο ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στην Πάρνηθα. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ο χαρακτηρισμός «δασικά» των εκτάσεων και αυτόν θα πολεμήσουν με τον δικό τους «μοναδικό» τρόπο. Οι «κωφοί» του τόπου, τα πουλημένα τομάρια που συναινούν δια της σιωπής τους, ή «μυξοκλαίνε» για τα καμένα δάση έχουν τεράστια ευθύνη. Κανείς δεν τους πιστεύει πια και η Πάρνηθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ αν δεν γίνει κάτι. Από ποιους; Μόνο στον Δένδια έχω αυτή την στιγμή εμπιστοσύνη, σε κανέναν άλλον. Όλα στον τόπο μου ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ εδώ και 30 χρόνια. Αποχαιρετήστε για πάντα την Πάρνηθα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ, ποιοι τις κάνουν, με ποιο τρόπο, ποιοι ενέχονται, τι περιουσίες έχουν αποκτήσει, πως πουλάνε, τι έχει απομείνει για να πωληθεί.

Και μόνο αν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς, η Πάρνηθα είναι ήδη ΧΘΕΣ. Όπως και η Βαρυμπόμπη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ